Pryd dina väggar med dina fotografier

Något som går som en röd tråd genom inredningstrenderna i år är att visa personlighet i inredningen. Att inreda ditt hem med en fototapet där du själv tagit fotografiet kan inte bli så mycket mer personligt. Du kan också välja en fototapet som speglar dig som person men som är tagen av en annan fotograf. Hos Familjetapeter kan du botanisera bland en mängd högupplösta bilder tagna av professionella fotografer till marknadens lägsta pris. De kan också hjälpa till med tips och råd för att göra beslutsprocessen enklare.

Fototapeten ska fungera ihop med övrig inredning

Att välja ut en fototapet eller tapet överhuvudtaget är ibland svårt. Börja med att fundera ut hur din bostad är inred och vilken typ av känsla du vill att rummet du ska tapetsera ska förmedla. Med en fototapet kan du göra en snygg fondvägg i vardagsrummet eller något annat passande rum. Med en fototapet får du en helt unik och personlig vägg på kort tid. Har du dessutom tagit fotot själv finns det ingen annan som kommer att ha en likadan tapet. Tänk på att du verkligen ska gilla motivet eftersom du kommer att titta på det under en väldigt lång tid.

Lyckas med fototapet

För att lyckas göra en fototapet av ditt fotografi krävs egentligen ingen professionell utrustning men du behöver kunna ta bilder som är högupplösta. Ta fram kreativiteten när du ska ta ditt fotografi. Det kan vara att foto från en oväntad vinkel eller en riktig närbild av ett motiv. Ett tips är att fokusera på det naturliga ljuset istället för blixten.

Fototapet efter inredningsstil

Det finns några tips på vilka typer av motiv som passar till olika inredningsstilar. För den industriella stilen fungerar svartvita bilder på industri, kopparrör och mässingsledningar eller bilder på gamla fabriksbyggnader. Till den romantiska stilen fungerar ett fotografi på gamla böcker, gamla bokpärmar eller rustika timmerväggar. Graffiti, vägskyltar eller utländska städers gator fungerar till den grafiska inredningsstilen. Tänker du att en fototapet skulle passa bra i köket hemma hos dig kan du fota närbilder av frukter eller andra fina ingredienser.

Inspireras av inredningstrender

Naturen är en inredningstrend som är väldigt stor i år. Du kan med fördel fotografera något från naturen. Det kan vara lite vadsomhelst. Kanske något från skogen eller trädgården? Här finns inga rätt eller fel. Ta fram fantasin och kreativiteten. Vill du ha några färgtips till ditt motiv är lila, jordnära nyanser och blåa färger något som trendar i år.

freedom