Att fotografera natur

Natur är ofta ett av de enklaste motiven att fotografera och dessutom finns det möjlighet att öva helt gratis nästan var som helst. Naturen innehåller oändligt med motiv och perspektiv som man kan dra nytta av.

I naturen finns både stilleben, landskap, motiv som är lämpliga för makrofotografering samt olika djur. Man kan alltså lära sig en hel del av att fotografera ett par timmar i skogen. Dessutom är detta ett mycket bra tillfälle att leka med det naturliga ljuset, och andra ljussättningar. Man kan till exempel lära sig hur reflexskärmar med mera fungerar.

Naturen är också en bra plats att öva inställningar med skärpedjup, med mera på. Man kan lära sig de flesta av kamerans olika funktioner genom att leka runt på en och samma plats med olika inställningar. Snart lär man sig vad som fungerar och inte. Detta gör att en fotograf kan tjäna på sin fotografering, även om varje bild på ett träd inte är värd särskilt mycket.

Det finns dock möjlighet att också tjäna pengar på naturfoto. Bilder på vilda djur, eller varför inte på jakter kan vara säljbara både till tidningar och till privatpersoner.

freedom