Viktigt att tänka på

När man ska börja med fotografering finns det en hel del som är viktigt att tänka på. För det första måste man se till att marknadsföra sig. Oavsett vad företaget har för inriktning är marknadsföringen a och o för att man ska kunna få kunder. Man måste skylta med tjänsterna och varumärket på ett bra sätt och man måste se till att de sätt man väljer når ut till den målgrupp man riktar sig till. Hur man gör detta varierar och det finns flera vägar att gå. Det bästa är att använda alla vägar som finns. Det kan till en början vara bra att trycka upp giveaways. Det kan vara en bra idé att trycka en bild på de USB minnen man använder för att leverera sina bilder. På så sätt sticker man ut bland andra fotografer och beställaren kommer ihåg fotografen så fort denne använder USB-minnet. Det är också viktigt att se till att man har en bra hemsida. Man bör se till att hemsidan lyfts på Google. När man söker på frilansfotograf ska hemsidan komma högt upp bland sökresultaten.

Det kan också vara en fördel att utnyttja sitt nätverk. Om man är helt ny i branschen krävs det en hel del för att man ska få nya kunder. Genom att informera sina nära och kära om att man har startat ett nytt företag kan de hjälpa till att hitta nya, potentiella kunder. Det finns ofta behov av en porträttfotograf, bröllopsfotograf eller något annat. Detta är en helt perfekt uppgift för den som är ny som fotograf. Bilderna som tas kan man dessutom använda i sin portfölj. Denna är också mycket viktig.

Att underhålla och ha en bra portfölj är mycket viktigt om man är fotograf. Det är genom portföljen man har referenser när man söker olika nya jobb. Om man är helt ny i branschen måste man se till att uppdatera sin portfolio noga och ofta så att en ny arbetsgivare kan se att man verkligen är en flitig fotograf. Det är dock viktigt att tänka på att kvaliteten går före kvantitet. Man bör alltid välja ut sina allra bästa bilder och strunta i de som bara är halvbra. Det är också en fördel om man har bra variation i portfolion.

freedom