Utrustning för fältarbete

Om man ska arbeta utanför studion kan man ofta inte ta med sig både studiolampor, blixtar och annat. Då får man ofta tänka efter vad som kan behövas för det aktuella uppdraget. Om man ska fotografera i ett stall behöver man ofta inte tänka på att ta med sig mycket annat än kameran och möjligen ett litet stativ. Där är blixtar och annat inte relevant om man inte ska göra ett specialinbokat reportage.

Om man ska fotografera i skogen är det också viktigt att se till att man har rätt utrustning med sig. Det har skapats hela kollektioner med kläder en naturfotograf bör ha men ofta går det precis lika bra med tysta och prasselfria kläder från överskottslager i armén eller liknande. Man bör dock se till att välja tryckknappar eller dragkedjor framför kardborreband som kan väsa och gnissla. Det bör också finnas ordentliga fickor som man kan lägga sin utrustning i. Då slipper man bära med sig ryggsäckar eller andra kameraväskor vilket kan vara en fördel om man måste ta sig igenom trängre terräng.

Om man ska fotografera utomhus är det som så att om man har ett långt objektiv kan man kan också stå längre bort och fotografera men ändå få bra bilder. Om man har ett riktigt stort objektiv kan man behöva ha ett enbensstativ för att ge stöd åt objektivet. Detta eftersom enbensstativet är lättare att flytta än ett vanligt stativ. Enbensstativet an också användas som stöd om marken blir våt eller halkig.

Om man ska fotografera ett brudpar inför bröllop kan man ofta ta med sig lite mer utrusning beroende på hur långt man måste gå med den. Om man kan köra fram till platsen där fotograferingen ska ske finns det inget som förhindrar att man tar med blixtar och annat, så länge man har ström som kan driva utrustningen.

freedom